Ons doel

We willen mantelzorggezinnen een zorgeloze vakantie bieden waarbij plezier, ontspanning en ontmoeten centraal staat. We richten ons daarbij op gezinnen die niet de (financiële) mogelijkheid hebben om zonder zorg vakantie te vieren.

In onze samenleving neemt mantelzorg een steeds grotere plaats in. In gezinnen waar één van de kinderen of een ander gezinslid een beperking heeft of chronisch en/of ernstig ziek is, kan die mantelzorg zeer intensief zijn. Zeker als de mantelzorger ook nog een baan heeft. Kinderen in deze gezinnen zijn ook al van jongs af aan betrokken bij de zorg. Eén op de vier jongeren in Nederland is jonge mantelzorger!

Voor deze gezinnen is het bovendien heel moeilijk om samen van een vakantie te genieten en nieuwe energie op te doen. Want ook tijdens de vakantie gaat de zorg gewoon door! Daarnaast kunnen veel van deze gezinnen zich ook financieel gezien überhaupt geen (zorg)vakantie veroorloven.

Samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar

Stichting Skik in Twente wil mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Hierin staan ontzorging, vakantiebeleving, plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Zo kunnen ook deze gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar. De vakanties vinden vooralsnog plaats op meerdere locaties in Twente. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en voor de ouders, maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker niets te doen, want ook dat is vakantie! Waar wenselijk en mogelijk wordt de zorg voor het zieke of beperkte gezinslid overgenomen, zodat iedereen optimaal kan ontspannen en genieten.

Doneren

Doneer nu en help Skik met het realiseren van zorgeloze vakanties.

ANBI

Een goed doel hoeft sinds 1 januari 2006 geen successierecht meer te betalen over erfenissen. Maar let op: alleen instellingen die de Belastingdienst aanmerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) kunnen gebruik maken van de fiscale voordelen. Stichting Skik in Twente heeft met ingang van 1 januari 2015 de ANBI status verkregen.

Volg ons op

Vanaf januari 2015 ANBI geregistreerd

RSIN nummer 854469771

© Skik in Twente