Voor bedrijven

Doneer nu en help Skik met het realiseren van zorgeloze vakanties.

Doneren

Steun ons met uw bedrijf, vereniging of serviceclub en help ons zorgeloze vakanties mogelijk te maken!

Gezinnen met opgroeiende kinderen weten hoe belangrijk een ontspannen vakantie is. Als één van de gezinsleden altijd zorg nodig heeft door een beperking of een ernstige en/of chronische ziekte, is zo’n vakantie extra hard nodig. Veel van deze gezinnen hebben geen financiële middelen om een (zorg)vakantie te bekostigen. Skik in Twente wil zoveel mogelijk van deze gezinnen een zorgeloze vakantie bieden.
Hier is geld voor nodig. Wij ontvangen geen subsidie en zijn dus geheel afhankelijk van sponsoring en giften, onder andere uit het bedrijfsleven.

Wat kunt u als bedrijf doen?

Adopteren
U kunt een vakantie adopteren. Dat kan misschien zelfs een vakantie zijn van het gezin van één van uw werknemers, als deze tot onze doelgroep behoort. Hoe extra gewaardeerd zou zo’n adoptie dan zijn?

Sponsor worden
U kunt sponsor worden. Geld doneren is natuurlijk een mogelijkheid. Maar u kont ook sponsoren in natura, met diensten of goederen, zodat we onze exploitatiekosten laag kunnen houden.
Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jolanda van Tellegen, Mobiel: , Email:

Gift met belastingaftrek

Bij een gift aan een ANBI kunt u een beroep doen op de giftenaftrekregeling. Bij een gift is er geen sprake van een tegenprestatie van de stichting, dus ook geen vermelding op de website van de stichting. De verwachting is dat Stichting Skik in Twente medio 2015 geregistreerd zal zijn als ANBI.

Gift als bedrijfskosten

Een bedrijf mag uitgaven, gedaan met het oog op het zakelijk belang van het bedrijf, aftrekken als kosten. Hierbij is sprake van sponsoring en dient de stichting een tegenprestatie te leveren. Bijvoorbeeld een vermelding op de website of andere uitingen welke de onderneming van waarde dient. Dit geldt voor zowel bedrijven die aan inkomstenbelasting zijn onderworpen als bedrijven die vennootschapsbelasting betalen. Voor specifieke informatie op maat kunt u het beste contact opnemen met de belastingadviseur of accountant van uw bedrijf.

Actie organiseren
U kunt samen met uw werknemers een actie organiseren voor Skik. Dit vergroot het gevoel van saamhorigheid. Doe bijvoorbeeld met een bedrijventeam mee aan een sportief evenement, waarvoor het zich laat sponsoren door collega’s. Of verkoop een speciaal product waarvan (een deel van) de opbrengst ten goede komt aan Skik in Twente. Of vervang cadeaus door een donatie: steeds meer bedrijven verkiezen een donatie aan een goed doel boven de bekende fles wijn aan hun relaties.

Naamsbekendheid voor Skik
Like ons op Facebook; https://www.facebook.com/skikintwente, plaats een banner op uw site of geef ons de mogelijkheid een gratis advertentie te plaatsen in uw bedrijfsuitingen.

Wat kunt u als vereniging doen?

U kunt bijvoorbeeld een actie organiseren, of een collecte houden onder uw leden.

Wat kunt u als serviceclub doen?

U kunt een evenement of actie organiseren. Voor veel acties voor een goed doel geldt dat er bij de NSGK een verdubbeling van de opbrengst kan worden aangevraagd. U kunt ons ook voor meerdere jaren exclusief als goed doel kiezen.

Wat zijn de voordelen van sponsoring voor U?

Uw organisatie zet zich in voor gezinnen met kinderen die door mantelzorg onder zware druk staan. U draagt hiermee maatschappelijke betrokkenheid uit naar uw werknemers, relaties en klanten. Uw bijdrage wordt (indien gewenst) in het nieuws op onze website gemeld en u wordt vermeld in onze lijst van sponsoren met een doorklik naar uw website. Meerdere tegenprestaties zijn bespreekbaar, we maken hiervoor graag een afspraak met u. Bel of mail

Sponsoren